http://SSJoco.ini.hu


Go to content

Main menu:


Azureus

Bittorrent


Elég sokat tudó Bittorrent kliens (és szerver). Csak azokat említem meg, amiket nem mindenki ért meg, remélem a többit a magyar nyelv ismeretében mindenki be tudja állítani. :P

Akkor lássuk az elejétől: Töltsd le innen a telepítőt, innen pedig a Java-t. Ha ez is megvan tedd fel a Javat, majd az Azureust. Ha ez kész az Azureus első indításakor bejön egy varázslóablak, azt lépd át, ott csak az alapdolgokat állítja be.Ha megvan a fenti kép, akkor az Eszközök\Beállítások-t szedjük elő.Akkor menjünk sorba:
Szerver
Bejövő TCP Port: Ha Routered/Tűzfalad van, akkor állíts be ott és itt is egy portszámot, ha közvetlenül csatlakozol a netre, akkor ezt hagyhatod.

Hálózati beállítások halaóknak
Egyidejűleg kezdeményezhető kimenő kapcsolat: Ha sokat torrentezel ezt állítsd feljebb (20-40), és az XP Antispy-jal Win XP-nél növeld a TCP kapcsolatok számát!!! Bővebben itt

Átvitel
Max összes feltöltési sebesség: Feltöltési sebesség 70-80%-t állítsd be Kibyte/sec-ben, ha nincs egyéb korlátozó programod. (cFosSpeed, Netlimiter...) Pl. 128Kbps/8 = 16Kibyte/sec, állítsd be kb 10-12Kibytot (Sok töltés esetén vedd még lentebb!!!!!!!!!)
Max összes letöltése sebesség: Letöltési sebesség, ajánlott: 0
Torrentenként maximum ennyi csatlakozás: Ennyi géptől lehet egy torrentet tölteni (Gyengébb gép, router, net esetén ajánlott 50)
Összes létrehozható kapcsolat: Az összes torrentre érvényes. Ha egy sima routered van, akkor vigyázz ezzel, mert a routerek többsége 256 (USR: 128) kapcsolatot kezel csak. Ezért ha létrejön ennyi kapcsolat, akkor az egész hálózaton nem lesz internet, csak ami már megy! (Gyengébb gép, router, net esetén ajánlott 50-100)

Fájlok
Fájl létrehozásakor a teljes méret lefoglalása: Letöltés megkezdésekor létrejöna teljes fájl (töredezettség ellen jó)
Alapértelmezett mentési könyvtár és Kész fájlok áthelyezése: Hova mentse a fájlokat, illetve áthelyezze-e másik mappába, ha a Torrent TELJESEN lejött.

Torrentek
Torrent fájlok mentése: Hova mentse el a torrent fájlokat
Új torrent automatikus importálása: Az ide mentett torrenteket automatikusan letölti (Hálózatnál hasznos)

Teljesítmény beállításai
Kímélő adatellenőrzés: Kis gép/lassú vinyó esetén ajánlott
Átmeneti memóriatár mérete: Ezt ajánlott fentebb venni 16-32Mbre, ha sokat töltessz.

Kezelőfelület
Remélem itt a többsége érthető

Bővítmények
Itt kikapcsolhatóak a nem használt Bővítmények (Pluginok). Az azrating (milyen kedvelt a torrent) kikapcsolható.

UPnP
Ha UPnP-s router (OP rendszert) esetén használsz, akkor kell. Port forwarding beállításokat autómatikusan elvégzi. Ha ezt kézzel már beállítottad, vagy nem használod kapcsold ki.

Várósor
Max egyidejű letöltés/Max egyidejű aktív torrent: Mennyi letöltés mehet egyszerre, illetve le+feltöltés.

Ha ezzel megvagyunk kattints a bal alsó sarokban levő Mentés gombra és mehet a letöltés.

Az főablak alső csíkjában írja az aktuális le/feltöltési sebsséget (jobb klikkel korlátozod). Ha a NAT és a DHT ikon zöld, akkor minden szép és jó. Ha nem zöld, akkor rosszul van beállítva a router/tűzfal és passzív vagy.

A letöltések a felső ablakban lesznek, duplakattal megjelenik a részletes infója, és a Fájlok fülben a Rangsorral beállíthatod, hogy mit nem akarsz letölteni a torrentből.

Ha egy torrent teljesen lejött, akkor seeder leszel, és az alsó ablakba kerül át. Ha regisztrált weboldalról töltöd, akkor ügyelj a Készforrásarányra (fel/letöltés).

A program még sokmindenre képes, például: Weben keresztül távvezérlés, Trackerként üzemel, Torrent készítése.
Back to content | Back to main menu